Шарл Льоклер ще преодолее разочарованието и ще се върне още  по-силен. В това са убедени във Ферари, след като младокът отново не успя да спечели първата си победа, макар и да бе толкова близо до нея. 

В Австрия той водеше почти през цялото време, преди в края да бъде изпреварен от Макс Верстапен, който бе с по-добри гуми, но според мнозина е нарушил правилата по време на маневрата си. 

Това бе втори удар върху Льоклер през кампанията, след като в Бахрейн той също бе начело и докосваше успеха, но получи повреда, загуби скорост и трябваше да се задоволи с третото място. 

„Шарл няма нужда да бъде окуражаван. Сега той е още по-амбициран  да спечели първата си победа вече е готов за следващия старт“ заяви шефът на Скудерията Матиа Биното. 

„Разбира се след събота и в началото на състезанието бяхме оптимисти, но в крайна сметка е важно пред кого ще се развее първо карирания флаг. Сигурен съм, че той е оставил случилото се зад себе си и мисли за следващия старт. Победата му ще дойде рано или късно“ добави той.